Indicaties

Bij Diëtistenpraktijk Health & lifestyle kunt u terecht voor vragen over voeding, dieetadvies en persoonlijke begeleiding bij het veranderen van uw eetgedrag of het verbeteren van uw gezondheid. Om inzicht te geven volgen hieronder een aantal indicaties waarvoor u terecht kunt.

In de praktijk is begeleiding mogelijk voor zowel volwassenen als kinderen. Voor onder andere de volgende indicaties kunt u terecht:
–   Overgewicht en obesitas;
–   Begeleiding bij bariatrische chirurgie;
–   Ondergewicht, ondervoeding en/of ongewenst gewichtsverlies;
–   Gestoorde glucosetolerantie/insulineresistentie;
–   Diabetes mellitus I en II (suikerziekte);
–   Te hoog cholesterolgehalte;
–   Te hoge bloeddruk;
–   Voeding bij COPD;
–   Buikklachten (bijv. maagklachten, obstipatie);
–   Stoelgangproblemen;
–   Advies bij koolhydraatbeperkt, -arm dieet;
–   Voedingsadvies voor, tijdens en na de zwangerschap;
–   Voedingsadvies bij stoppen met roken (preventie gewichtstoename);
–   Advies bij vegetarische voeding;
–   Advies gezonde voeding op maat.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden waarvoor u bij Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle terecht kunt. Indien u zich hier niet in herkent maar wel een voeding gerelateerde vraag heeft kunt u vrijblijvend contact opnemen om dit te bespreken.

Koolhydaatbeperkt of -arme dieet

Het is een mogelijkheid om een koolhydraatbeperkt of koolhydraatarm dieet te volgen. Dit dieet is laag in koolhydraten en bevat daardoor meer eiwitten en vetten. Dit dieet is ideaal voor mensen met verhoogde glucosewaarden, insulineresistentie, diabetes mellitus, PCOS ten gevolge van insulineresistentie en mensen met overgewicht die moeilijk kunnen afvallen.

Twee programma’s worden aangeboden. Klik op de plaatjes voor meer informatie:

Grip op koolhydraten
Harriet verkoelen logo
Kinderen

Bij het begeleiden van kinderen wordt geprobeerd om samen met ouders en kind, op een laagdrempelige en leuke manier te werken aan de gestelde doelen. Bij kinderen is het namelijk belangrijk dat zij lekker in hun vel zitten en geen belemmering ondervinden door bijvoorbeeld het gewicht. Ouders zijn vaak terughoudend om een afspraak te maken voor hun kind, omdat ze het geen etiket willen opplakken. Maar vaak is het wel beter om de voeding van het kind met een professioneel deskundige te bespreken. Soms kunnen eenvoudige richtlijnen en tips al zorgen dat een kind beter in zijn of haar vel komt te zitten en weer met voldoende zelfvertrouwen door het leven kan.

Werkwijze

Intakegesprek

Tijdens het intake gesprek van 60 minuten wordt uitgebreid gevraagd naar uw dagelijkse eet- en drinkpatroon, uw werk – en leefsituatie en uw persoonlijke wensen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met factoren als beweging en hoe wordt omgegaan met stress, roken en alcohol.

Op basis van deze gegevens, stel ik samen met u een realistisch behandelplan op. Vervolgens stel ik een voedings- of dieetadvies op dat afgestemd is op uw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen. Naast de mondelinge adviezen ontvangt u aanvullende schriftelijke informatie.

Ook is het mogelijk om uw lichaamssamenstelling te meten middels een professionele weegschaal, namelijk de Tanita SC330S. Hierbij worden verschillende onderdelen van het lichaam gemeten: het gewicht, de BMI (Body Mass Index), de vetmassa, het vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage, viscerale vet, botmassa ,de BMR (Basaal Metabolic Rate) en de metabolische leeftijd. Verder wordt met de hand aanvullend uw lengte en uw buikomvang gemeten.

Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek van ca. 30 minuten bespreken we uw ervaringen. Zo nodig zal het voedings- of dieetadvies gewijzigd worden. Ook zal de verdere aanpak van de begeleiding besproken worden.

Vervolggesprekken

Tijdens de vervolggesprekken van ca. 30 minuten wordt u begeleidt bij het opvolgen van uw nieuwe voedings- of dieetadvies, zodat u vertrouwd raakt met uw aangepaste eetpatroon of leefstijl. Ook adviseer ik u bij het aanpassen van uw eetgewoonten tijdens bijvoorbeeld feestdagen, etentjes en gedurende uw vakantie.

Wanneer u niet in staat bent om de praktijk te bezoeken voor een afspraak, bestaat de mogelijkheid voor een huisbezoek. Uw huisarts dient dan de noodzaak van een huisbezoek op te verwijzing te vermelden in verband met vergoeding door uw zorgverzekeraar

Tanita Weegschaal