Mariska Koolen

Mijn naam is Mariska Koolen en in juli 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2013 heb ik een eigen praktijk opgestart onder de naam Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle.

Binnen de praktijk ben ik werkzaam als regulier diëtist, kinderdiëtist en GOK-diëtist, waar ik zowel volwassenen al kinderen adviseer en begeleid om hun doelen te bereiken en/of aan hun gezondheid te werken. Als diëtist ben ik aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici en volg ik regelmatig cursussen en scholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen voedingsland.

Interesse

Mijn interesse in voeding is al op jonge leeftijd begonnen en was dan ook vaak bezig met het verzinnen van nieuwe gerechten en recepten voor thuis. Nadat jaren geleden een familielid ernstig ziek werd ben ik geïnteresseerd geraakt in voeding in relatie met gezondheid en ziekte. De impact van voeding en levensstijl op lichaam, geest en de gezondheid fascineert me. Tijdens mijn opleiding heb ik dan ook kennis mogen maken met de klinische kant van voeding. Ik heb tijdens mijn stages ervaring op mogen doen in verschillende ziekenhuizen als het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, het VU Medisch Centrum te Amsterdam en het Waterlandziekenhuis te Purmerend. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik klinisch onderbouwt ben en me ook bezig houd met voeding in relatie met ziekte.

Visie

Ieder mens is anders en vraagt om een eigen aanpak, een eigen leefstijl en een eigen eetpatroon. Kijk daarom goed wat past bij jezelf, want ieder mens is uniek!

Mariska Koolen
Opleidingen en cursussen
Aangesloten bij:
Logo Kenniscentrum Dietisten Overgewicht en Obesitas
Grip op koolhydraten
Harriet verkoelen logo